Monday, 15 August 2016


hye guys...how are u? im fine ;)...hehehe...ok harini sebenarnye aq xde ape pon nk update kt blog yg dh usang ni...aq just bosan n nk memenuhi mase yg terluang dgn post something kt blog ni...nmpk x thp bosan aq tu cm ne sampai x tau nk buat ape at last aq pilih nk merepek kt blog ni...hahaha..

actually byk je keje aq kena buat which is 2 lab reports, cari argumentative article and kena prepare untuk presentation esok...arghhhhhh..dh la presentation tu kena buat nyanyian or choir or acting...just imagine mcm mne kteowg nk buat lirik lagu guna ayat2 yg dlm notes...OMG...mmg barai la jwbnye...tpikan blm cube blm tahu kan...hahhaha..ayat nk sedapkan hati sndiri..huhuhu

pejam celik pejam celik,aq dh 3 sem dlm course chemical engineering ni..lgi 3 sem je lgi nk habis...pantas nye mase berlalu...basically,hidup as student ni mmg penat,penuh dgn assignment, test, quiz, dgn belajar yg x phm lgi...huh..mmg mencabar...mental fizikal spiritual sume tula mmg kena kuat..kalo x boleh jdi gila, histeria n mcm2 la....tpi, xdelah hidup student ni sumenye penat je...mestilah ade yg seronok jgk...of course la kan...huhuhu...

hakak nk share la sikit benda yg seronok tu buat adik2 yg akan msuk u nt...first sekali, kawan2...korang akan sentiasa dgn kwn korang wherever u go even go to toilet...hahaha..trust me..kt u ni mmg susah nk cari kwn yg baik, yg bimbing kite kearah kebaikan, yg ajak kite solat, yg ade waktu susah senang kite n mcm2 la...thats why korang mmg kena pilih kwn yg betul2 korang rse boleh guide korang bukan kwn yg merosakkan korang...bkn akak nk ckp jauhkan diri dgn kwn2 yg x ok tu,,,tpi cube sebolehnye cari kwn yg baik then u guide back kwn u yg x ok tu....u know what i mean, right?...heheeheh..sorila ayat akak terabur,,nmenye student tpi ayat tonggang langgang lgi...ehhehehe..xpe xpe at least kite try kn?...ahahahah

secondly, u guys boleh cuci mate...hahahahha...xdela,benda ni just as inspiration je...setiap org kan ad inspirasi memasing...bile ad inspirasi bru semangat kan...hehehe...akak bkn nk galakkan korang cari crush or cari bf or cari ape2 la...akak cume suggest if u guys xde semangat nk g kls ke,nk study ke.,,,carila someone yg korang boleh jdikan inspirasi or semangat la...tipula kalo xde crush kt u ni...mesti setiap org akan ade even akak sndiri...heeheheh...benda ni x penting pon just in case if u guys nk happy kan diri sndiri...

thirdly, the most important is u guys kena selalu dekatkan diri dgn Allah...jgn tgl solat, lazimkan diri membaca alquran, zikir, dgr ceramah kt surau n mcm2 la....dekat u ni,mcm2 ade tau..ade syiah, ade ajaran sesat n mcm2 la...so,kite kena la berhati2 dgn golongan2 ni...jgn sampai kite terjebak dgn golongan ni...sbb tu kite kena sntiasa dekatkan diri dgn Allah dan berdoa supaya diperteguhkan iman...dlm kite berseronok dgn kwn2 cite psl crush ke, psl study ke, psl lect ke, psl bf ke and whatever,jgn sesekali tgl solat...igt tu!...even your parents pon ckp benda yg same kan..so, kite kena tunaikanlah kewajiban tu no matter what..

ok lastly akak nk ckp yg ape yg akak share ni berdasarkan ape yg akak rse penting...tpi yg crush tu x penting pon...hahaha..yg paling penting tu yg ke3...paling penting...akak hrp sgt2 korang igt pesan akak ni..mcm2 boleh jdi bile u guys dh msuk u nt...so, hope u guys dpt ape yg akak cube sampaikan...ambil yg baik,buang yg x baik...sesungguhnye yg baik tu dtg dri Allah dan yg x baik dtg dri diri akak sndiri...maaf jika ade terkasar bhse n salah silap...mgkin lgi beberape mgu, bulan or mybe tahun bru akak akan update for the next post...hahahahhaa...hope u guys enjoy n always be happy...:)


SUKA DAN SUKI :)

No comments:

Post a Comment