Friday, 26 October 2012

drama dalam tulisan - episod 1


 TERTARIK KEPADA SESEORANG

Sewaktu berada di dalam perpustakaan,Fateh Nurul Iman ternampak seorang abang Pra-U(form 6) yang kelihatan agak menarik dari segi penampilan dan raut wajahnya yang agak handsome.
“Wei,cuba korang tengok abang tu,,,handsomekan.???” Kata Fateh yang kelihatan sungguh tertarik akan kehandsomeman abang itu…
“yang mana satu…???” kata Siti Mira Suraya,sahabat Fateh.
“Alah,sebelah abang yang pendek tu lah…!!!” kata Fateh lagi sambil memerhatikan abang yang diminatinya itu.
“Wei,cuba korang tengok abang yang pendek-pendek tu,,,alah abang yang duduk sebelah abang yang Fateh minat tu…nampak tak???”  sambung Mira.
‘Ish,Mira niw…orang tunjuk lain,dia tengok lain…!!!” jawab Fateh dengan geramnya.
“Kau ni Fatt,aku nampaklah…jangan risau,aku dah cam dah muka abang yang kau minat tu…” balas Mira dengan nada yang lembut.
“Erm,yelah tu Mira…” kata Fateh.
“Eh,jap…Fateh,cuba kau tengok abang yang Mira cakap tadi…!!!Aku rasa dia pun not bad lah…ada rupa,ada gaya and…(tut,tut,tut)…”sampuk Noor Asyikah Natasha yang dari tadi hanya mendengar perbualan kedua-dua sahabatnya itu.
“Apa yang tut,tut,tut tu Syik…???” tanya Mira dengan sungguh-sungguhnya.
“Erm,kau rasa apa…???” tanya Fateh..
“Kau ni Fatt,aku Tanya Syik,kau Tanya aku balik pulak…!!!” balas Mira yang geram dengan sikap Fatt.
“Wei,relaklah…jangan gaduh pasal aku okey…” sampuk Syik.
“Hello,please…we not argue because of you…okey!” jawab Fatt dengan nada yang agak kasar.
“Betul tu,buat pertama kalinya aku sokong kau Fatt…” sampuk Mira yang menyebelahi Fatt.
“Okey,okey…aku beritahu korang apa yang tut tut tut tu okey..” jawab Syik dengan lembutnya.
“Okey,apa…???” tanya Mira yang kelihatan tidak sabar sekali.
“Erm,tut tut tut tu sebenarnya pendeklah…abang tu pendek sangat lah..kalau diri sebelah aku,macam kakak and adik.”jawab Syik.
“Betul,betul,betul…aku sokong kau Syik…sebenarnya aku nak cakap dari tadi,tapi dah gaduh dengan minah ni terus lupa aku…” kata Fatt.
“Ish,korang ni memang dengkikan…erm, taka pa yang penting aku yang suka bukannya korang kan..?” balas Mira lagi.
“Erm,yelah Mira,orang tengah mabuk cinta dengan orang tua…hahaha” kata Fatt lagi.
“Hahaha…betul tu Fatt..mabuk cinta dengan orang tua,,,hahaha..kelakar gila..sakit perut aku Fatt..” kata Syik yang dari tadi ketawa terbahak-bahak.
“Suka hati koranglah nak cakap apa…”jawab Mira dengan sayu.


                                                                                   

to be continue...
                                                                                           
 



SUKA DAN SUKI :)